Pismo:

U Sarajevu potpisana tri ugovora o korištenju grant sredstava

U Sarajevu je jučer izvršeno potpisivanje Ugovora o korištenju grant sredstava za rješavanje problema Roma u oblasti stambenog zbrinjavanja u Bosni i Hercegovini između Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH u iznosu od 50.400,00 KM.

Image for news

izvor: bdcentral.net

Pored navedenog ugovora, između Brčko distrikta BiH i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH potpisan je i Ugovor o korištenju grant sredstava za podršku jedinicama lokalne samouprave za implementaciju Politike o saradnji sa iseljeništvom za 2023. godinu u iznosu od 10.000,00 KM.

Projekat podrazumijeva izradu i emitovanje promotivnog filma s ciljem informisanja i afirmisanja dijaspore Brčko distrikta BiH za jačanje saradnje sa JLS na svim poljima od zajedničkog interesa.

Također, potpisan je i Ugovor o korištenju grant sredstava za zapošljavanje Roma u iznosu od 12.000,00 KM.

Ugovore su u ime Brčko distrikta BiH potpisali šef Pododjeljenja za rješavanje stambenih potreba raseljenih lica, socijalnih kategorija stanovništva i obnovu stambenih jedinica povratnika u Odjeljenju za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja Vlade Brčko distrikta BiH Amir Softić, šef Pododjeljenja za programe razvojne pomoći i međunarodnu saradnju u Odjeljenju za evropske integracije i međunarodnu saradnju Vlade Brčko distrikta BiH Branislav Marić i direktorica Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH Tamara Duvnjak-Mitrović.

izvor: bdcentral.net