Njemačka u Brčkom

Predstavništvo njemačke privrede u BiH uz podršku Ambasade Savezne Republike Njemačke u BiH organizuje u utorak, 12. juna 2018. godine u Omladinskom centru Brčko distrikta BiH, po četvrti put u Bosni i Hercegovini, a prvi put u Brčkom, manifestaciju pod nazivom "Njemačka u Bosni i Hercegovini".

Ovaj događaj okupiće veliki broj njemačkih organizacija, institucija i firmi s ciljem predstavljanja njihovog angažmana i rada u Bosni i Hercegovini.

njemacka-posao


Osim Predstavništva njemačke privrede u BiH i Ambasade SR Njemačke u BiH, posjetioci će imati priliku da se pobliže upoznaju sa radom njemačkih organizacija: Goethe Institut, GIZ (Društvo za međunarodnu saradnju), Njemačka služba za akademsku razmjenu (DAAD), Schüler Helfen Leben, Help e.V, Centralni ured za školstvo u inostranstvu (ZfA); te sa radom fondacija: Heinrich Böll, Konrad Adenauer i Friedrich Ebert, kao i nevladinih organizacija koje su podržane od Njemačke "Snaga žene" iz Tuzle i Helsinški komitet Republike Srpske. Predstavnici organizacija će u sklopu ovog događaja na svojim info-štandovima pružati informacije, te biti na usluzi građanima.

Među izlagačima na ovom događaju naći će se i dobro poznati njemački brendovi Audi, Volkswagen, Beurer, kao i Njemački centar za robotiku. Njima će se pridružiti i kompanije sa sjedištem u Brčko distriku, kao što su Voćar, Bosnaplod, Brčko gas, Energo sistem, Termoelektro, te kompanije Interšped Logistics i TEM Mandeks.

Otvorenje događaja predviđeno je u 11:00 sati, a tim povodom prisutnima će se obratiti Christiane Hohmann, ambasadorica SR Njemačke u BiH, Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH i Sven Thorsten Potthoff, direktor Predstavništva njemačke privrede u BiH.

Događaj će trajati od 11:00 do 15:00 sati, a ulaz je slobodan.

Izvor: infobrcko.com

KORISNI LINKOVI

Klikom na sličicu možete posjetiti korisne web stranice.   

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…