Mobilni biro započeo s radom prvom posjetom Bijeloj

Dana 12.10.2017. god., Mobilni biro Brčko je zvanično počeo sa radom, a kako smo i ranije najavljivali. Koncept mobilnog biroa razvijen je unutar Projekta zapošljavanja mladih – YEP a koji podržava Ambasada Švajcarske, i kreiran je sa ciljem olakšavanja pristupa uslugama Zavoda za zapošljavanje Brčko Distrikta a licima koja se nalaze u ruralnim područjima pomenute regije. 

Tim Mobilnog biroa je jučerašnju posjetu obavio u MZ Bijela, dok su u sklopu predstojećih aktivnosti planiranih obilazaka mjesta Gornji Rahić, Krepšić, Brezovo Polje, Buzekara i Bijela. Ova inovativna praksa se uvodi u cilju animiranja nezaposlenih u ruralnim i teško dostupnim mjestima, kako bi im se približile usluge i mjere zapošljavanja, te istu praksu više od godinu dana provodi Služba za zapošljavanje BPK. Slične mjere provode neke evropske službe, poput Bugarske i Turske, dok u regionu samo još u Srbiji djeluje slična inovativna praksa u vidu mobilnih karavana.  

Više informacija potražite na web stranici Projekta zapošljavanja mladih (YEP) koji podržava Ambasada Švajcarske, a implementira njemačka kompanija GOPA mbH: Mobilni biro Brčko Distrikta BiH počeo sa radom.

KORISNI LINKOVI

Klikom na sličicu možete posjetiti korisne web stranice.   

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…