Početkom nove godine popuna 119 pozicija u brčanskom obrazovanju

Nakon raspisanog konkursa u avgustu, a po okončanju svih zakonskih procedura, plan je da se početkom nove godine na posao u obrazovnim institucijama Brčko distrikta nastavnim kadrom popuni 119 pozicija, na određeno i neodređeno vrijeme.

Senad Osmanović, šef Odjela za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta, rekao je da se na konkurs za 119 pozicija prijavilo preko 1.000 kandidata, od čega će na neodređeno vrijeme biti primljeno 36 kandidata, a na određeno vrijeme 83 kandidata.

Oko 50% posla u vezi intervjuisanja kandidata već je okončano.

Najviše interesa je iskazano za razrednu nastavu i pozicije stručnih saradnika, odnosno pedagoge i psihologe.

“Konkursna procedura će biti završena u narednih 20-ak dana, a rješenja za 119 kandidata koji budu odabrani treba da budu gotova do kraja godine”, precizirao je Osmanović.

U odnosu na prethodne, ova školska godina je počela bez ikakvih problema, a zahvaljujući prije svega popuni nastavnim kadrom po osnovu ugovora o povremenim i privremenim poslovima.

Prijevoz učenika je riješen potpisivanjem trogodišnjeg ugovora sa konzorcijem „Laser- Krajnović“.

“Što se tiče grejne sezone, potpisan je okvirni sporazum, a na zalihama imamo naftnih derivata otprilike do završetka prvog polugodišta”, napomenuo je još Osmanović.

KORISNI LINKOVI

Klikom na sličicu možete posjetiti korisne web stranice.   

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…