U novembru prvi „Biznis forum“ Brčko distrikta BiH

Vlada Brčko distrikta BiH organizator je prvog „Biznis foruma“, koji će u Brčkom biti održan od 8. do 10. novembra, gdje se očekuje učešće velikog broja eminentnih stručnjaka iz zemlje, regije i svijeta. „Biznis forum“ bit će organizovan u pet panela i to na sljedeće teme: lokalni i ekonomski razvoj, privreda, poljoprivreda, saobraćaj i turizam te obrazovanje i mladi.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić izjavio je danas nakon sastanka Organizacionog odbora „Biznis foruma“ da se aktivnosti i pripreme odvijaju planiranom dinamikom te da već postoje najave da će, osim aktera iz Brčkog, Bosne i Hercegovine i regije, učešće uzeti i ekonomski stručnjaci iz Rusije, Turske i Kine.

„To su optimistične najave, a vjerujem da ćemo do dana održavanja dobiti potvrdu o učešću i drugih aktera. Opredijelili smo se da na ovaj način podstaknemo dijalog i prezentujemo mogućnosti Distrikta za ukupan poslovni razvoj“, rekao je Milić.

Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Damir Bulčević istakao je da je cilj poslovno umrežavanje, stvaranje novih inicijativa i ideja te privlačenje investitora dodajući da je glavna tema Biznis foruma „Novi ciklus razvoja distrikta Brčko“. Bulčević je najavio da će na ovom događaju u novembru biti prezentovani novi projekti Vlade Brčko distrikta BiH, uz prisustvo mnogobrojnih investitora.

Dekan Ekonomskog fakulteta u Brčkom Srđan Lalić izrazio je zadovoljstvo što je ova visokoobrazovna institucija uzela učešće u organizaciji ovako važnog događaja, za koji se, kako je naveo, nada da će postati tradicionalan.

„Teme kojima ćemo se baviti su veoma značajne za daljnji razvoj Brčko distrikta BiH i njegove građane. Vjerujem da ćemo prenijeti dobru poruku i da će ovaj forum izroditi značajne projekte i ideje“, zaključio je Lalić.

KORISNI LINKOVI

Klikom na sličicu možete posjetiti korisne web stranice.   

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…