Prvi intervijui za raspisane pozicije u Obrazovanju se očekuju već krajem sedmice

U ponedjeljak je počela školska godina za brčanske đake. Osnovaca je nešto više nego prethodne, srednjoškolaca manje nego proteklih godina, a u manjoj ili većoj mjeri je u školama Distrikta sve spremno za početak nastave. Sada, kada je godina počela, može se sagledati u kojoj mjeri je nastava pokrivena stručnim nastavnim kadrom, a nešto više o tome je kazao šef odjeljenja koje je za oblast obrazovanja nadležno. On nam je dao informaciju da je raspisan konkurs za 119 radnih mjesta, i to 36 na neodređeno, a oastatak na određeno vrijeme. U međuvemenu će nastavu popunjavati osoblje angažovano po povremenim i povremenim poslovima, a gdje to nije bilo moguće, nastava je podijeljena na prekovremene časove postojećim resursima.

“Nastavno osoblje je na svojim radnim mjestima, nastava je zastupljena. Slijede konkursi, konkurs je zatvoren 31.8, već u ovoj sedmici, pri kraju ove sedmice očekujemo prve intervijue, ako ne u petak, onda u ponedjeljak definitivno. Ovi nastavnici koji su primljeni po privremenim i povremenim poslovima rade na tim mjestima dok se konkursna procedura ne završi” rekao je Senad Osmanović, šef Odjeljenja za obrazovanje Brčko distrikta BiH.

KORISNI LINKOVI

Klikom na sličicu možete posjetiti korisne web stranice.   

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…